Over Krelloprint

In 2003 ben ik na het afronden van mijn opleiding Grafisch Vormgeven en Multimedia Vormgeven in dienst gekomen als DTP’er bij Drukkerij de Graaf in Sommelsdijk, in de 8 jaar hierna heb ik voor veel mensen uit de omgeving drukwerk mogen verzorgen, zowel zakelijk drukwerk als huwelijks- en geboortekaarten voor particulieren.

Omdat de drukkerij klein van opzet was werd ik overal bij betrokken, hierdoor heb ik ruime ervaring opgedaan met alle werkzaamheden binnen een drukkerij. In deze jaren was ook digitaal drukken sterk in opkomst, mijn taak als DTP’er werd al snel uitgebreid met de bediening van de digitale pers, steeds vaker werd zakelijk drukwerk en familiedrukwerk niet meer in het traditionele offset of diepdruk gedraaid, maar op deze digitale pers.

In 2011 had de toenmalige eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en besloten de drukkerij te sluiten na verkoop van het orderpakket en machines. Midden in de economische crisis, in combinatie met de snelle opkomst van internetdrukkerijen heeft de drukkerswereld grote klappen opgelopen, met name de kleine en middelgrote offsetdrukkerijen. Toch zag ik een kans om op kleine schaal toch voor mezelf te beginnen met het aanbieden van digitaal drukwerk, familiedrukwerk en het verzorgen/uitbesteden van grote oplages drukwerk.

Ik besloot vanuit mijn woonhuis in Bruinisse te gaan werken, een vrije slaapkamer werd ingericht als kantoor/werkplek met vergelijkbare apparatuur waar ik mee werkte in de oude drukkerij. Ik begon met een hoogwaardige Xerox A3+ printer, in 2013 kwam daar mijn eerste digitale pers van Xerox voor in de plaats, inmiddels is deze ook weer vervangen voor een van een nieuwere generatie.

In de zomer van 2017 kreeg ik de kans om mijn huidige kantoor te huren in het nabijgelegen Oosterland, het bevind zich in een bedrijfsverzamelgebouw, een mooie locatie langs een drukke weg met veel parkeerruimte. De keuze voor een ruim kantoor aan de voorzijde was snel gemaakt, in deze werkplaats heb ik al mijn materiaal dicht bij de hand en kan ik veel efficienter werken dan in mijn woonhuis.