In 2003 ben ik na het afronden van mijn opleiding Grafisch Vormgeven en Multimedia Vormgeven in dienst gekomen als DTP’er bij Drukkerij de Graaf in Sommelsdijk, in de 8 jaar hierna heb ik voor veel mensen uit de omgeving drukwerk mogen verzorgen, zowel zakelijk drukwerk als huwelijks- en geboortekaarten voor particulieren.

Omdat de drukkerij klein van opzet was werd ik overal bij betrokken, hierdoor heb ik ervaring opgedaan met alle werkzaamheden binnen een drukkerij. In deze jaren was ook digitaal drukken sterk in opkomst, mijn taak als DTP’er werd al snel uitgebreid met de bediening van een digitale pers, steeds vaker werd zakelijk drukwerk en familiedrukwerk niet meer in het traditionele offset of diepdruk gedraaid, maar op deze digitale pers.

In 2011 kon de toenmalige eigenaar verdiend met pensioen toen hij de kans kreeg het orderpakket en machines te verkopen aan een concurrent. Midden in de economische crisis heeft de drukkerswereld grote klappen opgelopen door de opkomst van grote drukkerijen die hun orders slim via het grote bereik van internet weten te verzamelen. Werk vinden was bijzonder moeilijk in die periode, maar ik wilde het vak niet verlaten, ik besloot de stap te zetten om als zelfstandige verder te gaan vanuit mijn woonhuis in Bruinisse, met name gericht op familiedrukwerk, kleine oplages en gepersonaliseerd werk.

Een vrije slaapkamer werd ingericht als kantoor/werkplek met vergelijkbare apparatuur waar ik mee werkte in de oude drukkerij. Ik begon met een hoogwaardige Xerox A3+ printer, begin 2013 kwam daar mijn eerste digitale pers van Xerox voor in de plaats, inmiddels is deze ook weer vervangen door een recent exemplaar.

In de zomer van 2017 kreeg ik de kans om mijn huidige kantoor te betrekken in het nabijgelegen Oosterland, het bevind zich in een bedrijfsverzamelgebouw, een mooie locatie langs een drukke weg met genoeg parkeerruimte.